Adwords advertenties aan de rechterkant verdwenen

Laatste update op 30 augustus 2019, Gepubliceerd op 1 maart 2016 DOOR Michel Bonvanie

De Google Adwords advertenties aan de rechterkant van de zoekresultaten zijn onlangs verdwenen. Voorheen toonde Google drie advertenties boven de organische resultaten en nog een aantal aan de rechterkant. Maar nu zien we enkel vier advertenties aan de bovenkant. De overige advertenties verschijnen onder de zoekresultaten of op de volgende pagina. De rechterzijde blijft leeg.

Meer weten? Informeer naar de mogelijkheden

Welke gevolgen heeft dit voor adverteerders? Dennis, Adwords-specialist en medeoprichter van Webiteers: “In principe was een positie in de top 3 altijd al cruciaal. Als je er buiten staat, heb je bijvoorbeeld vaak last van een laag doorklikratio, wat een negatief effect heeft op je kwaliteitsscore. Hierdoor ga je simpelweg meer betalen voor dezelfde kliks. De verwachting is dat de concurrentie toeneemt en daardoor de kosten per klik stijgen, maar dat moet nog blijken. De top 3 wordt uiteindelijk immers een top 4, waardoor er meer ruimte is voor adverteerders om bovenin te staan.

De belangrijkste conclusie is misschien wel dat de advertenties nóg meer ruimte innemen op de zoekresultatenpagina. Dat gaat direct ten koste van zichtbaarheid van de organische resultaten (SEO). Het effect van deze aanpassing op de resultaten uit SEO moet daarom niet onderschat worden.

Wat nu te doen?

Bij lopende campagnes is het zaak om vooral te kijken wat de gemiddelde positie is. Alles wat buiten de top 4 valt, is in theorie nog minder relevant en zal aanzienlijk minder bezoekers (gaan) trekken. Voor organisaties is en blijft het echter uiteindelijk van groot belang om te bepalen wat een conversie maximaal mag kosten. Zolang de maximale kosten per conversie onder je maximum liggen, leg je er immers nooit geld op toe. Dit rekenen we vaak vooraf met klanten uit, zodat we de campagne kunnen sturen op ROI.”

Wil je weten of jouw Adwords-campagne nog up-to-date is of wil je starten met Adwords? Wij vertellen je graag meer.

Meer weten? Informeer naar de mogelijkheden

Onderwerp: Tips