Migratie van oude naar nieuwe website

Laatste update op 30 augustus 2019, Gepubliceerd op 16 september 2009 DOOR Michel Bonvanie

Dat het vaak eenvoudig lijkt, wil nog niet zeggen dat het eenvoudig is. Uiteraard is het eenvoudig om maar ‘gewoon’ de nieuwe website online te brengen en de oude te vervangen. Wanneer u niets geeft om de vindbaarheid van uw website in zoekmachines als Google dan is dat prima. Maar misschien bedenkt u zich als u beseft dat daarmee direct de winstgevendheid van uw website grotendeels verloren gaat.

AD maakt eigen website onvindbaar in zoekmachines

Het Algemeen Dagblad plaatste vandaag de nieuwe website online, zonder daarbij rekening te houden met het effect in zoekmachines. Een golf van verontwaardiging, onbegrip en afschuw ging door Nederland, waarbij met name de online marketing sector zich sterk afvraagt hoe dit heeft kunnen gebeuren bij een onderneming die zo zwaar afhankelijk is van zoekmachines als Google.

Migreren zonder migratieplan? Ondenkbaar

Kranten, die momenteel continu afschrijven op marktaandeel en omzet, zijn steeds meer afhankelijk van bronnen als Google voor het doorsturen van traffic. De branche zit in zwaar weer en zoekt naar mogelijkheden om omzet vast te houden of te verhogen. Een blunder zoals het AD vandaag met de livegang van de nieuwe website heeft gemaakt, kan de continuiteit van de organisatie ernstig in gevaar brengen. Hedendaags een website migreren zonder migratieplan is hetzelfde als het kopen van een nieuwe auto en bedanken voor het geld dat je kunt ontvangen voor je oude auto.

Ook een vloeiende migratie naar een nieuwe website?

Webiteers heeft veel ervaring met de realisatie en migratie van nieuwe websites, zonder daarbij de gevolgen voor de vindbaarheid en winstgevendheid van uw website uit het oog te verliezen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten? Informeer naar de mogelijkheden

Onderwerp: Zoekmachine optimalisatie