Workshop bij de Nederlandse Onderwatersport Bond

Laatste update op 30 augustus 2019, Gepubliceerd op 14 januari 2014 DOOR Michel Bonvanie

Op zaterdag 11 januari 2014 heeft de Nederlandse Onderwatersport Bond een workshop dag georganiseerd. De workshop werd gehouden voor maar liefst 23 duikverenigingen die aan de slag willen met de website. Hieronder valt het vernieuwen van de website, beter laten aansluiten op de doelgroep en beter vindbaar te maken. Aangezien dit nauw aansluit bij mijn passie en werk met zoekmachine optimalisatie, heb ik besloten mij aan te melden voor deze dag. Ik heb zelf een deel van de workshop gegeven alsmede Madelon geassisteerd met haar workshop.

Meer weten over marketing automation? Adviesgesprek aanvragen

De workshops

Het doel van de eerste workshop is om verenigingen handvatten te geven over de inrichting van WordPress en welke bijbehorende WordPress-plugins interessant zijn om te gebruiken. Het viel mij op hoe vergevorderd de deelnemers al waren. Dit schept de mogelijkheid om dieper op de materie in te gaan, maar zeker ook om meer praktische vragen te beantwoorden. Na twee uur workshop-kennis verder krijgen de deelnemers even de tijd om bij te komen en zich klaar te maken voor de tweede ronde.

Na de lunch gingen de workshops van Madelon en Anne van start. Waarbij Anne meer de nadruk legde op de doelgroep van de website en Madelon het zoekmachine domein belichtte. Het was voor Anne vooral zaak om duidelijk te maken voor wie je het schrijft, wat deze bezoeker wil en wat de beste structuur is om je content aan te bieden. Dit moet uiteraard in samenspraak worden gebruikt met zoekmachine informatie. Het is natuurlijk goed om te weten voor wie je schrijft, maar het is wel erg belangrijk om content te bieden waar men behoefte aan heeft. Madelon gaf daarom de nodige tips en tricks hoe je kunt achterhalen waar men naar zoekt.

Deze drie workshops samen bieden een redelijk compleet beeld van het opbouwen van een website, het aanpassen op de doelgroep en het beter vindbaar maken. Afsluitend, het was voor mij in ieder geval erg leuk om te doen en zeer waarschijnlijk een goede leerschool voor de deelnemers.

Meer weten over marketing automation? Adviesgesprek aanvragen

Onderwerp: Events